martes, 14 de junio de 2016

Els sis barrets de pensar

Els sis barrets de pensar

A classe hem fet una activitat per grups que tractava sobre les diferents formes de pensar i d'actuar front un problema i els punta de vista i criteris que teníem per a opinar sobre eixe mateix problema. També hem descobert el que caracteritzava a cada color, com bé posa en la imatge de baix, el blanc es caracteritza pels fets i les dades, el roig pels sentiments i l'intuïció, el negre per a les dificultats, el groc és positiu, busca la positivitat, el blau és la facilitat i el verd la creativitat.


Resultado de imagen de 6 gorros de pensar


L'activitat consistia a elegir un barret d'un color, n'hi havia de color blanc, roig, negre, groc, verd i blau i havíem de posar-nos en grups segons el color que havíem triat. Quan estaven els grups fets havíem de dir que ens transmetia el color, perquè l'havíem agafat, un adjectiu, un verb i un substantiu que l'identificara, amb qui sentit s'identificava, els sentiments que transmetia i les frases o tics corporals que identificàvem amb ell.

El meu per exemple era el verd i és el color que busca alternatives davant un problema, una discussió, etc... M'he sentit molt identificada amb el meu color perquè és el color de la creativitat, del moviment i de la provocació, a més és un color que genera idees per molt boges que siguen, si surten bé, surten bé. Després de descobrir el nostre color, hem analitzat el color contrari, en el nostre cas era el blau i era un color controlador, que volia tindre la situació en ordre i hem comentat a classe cada grup el seu color i el contrari.

Per a acabar hem fet un xicotet debat i hem resolt el conflicte que es plantejava segons el criteri del nostre color i segons com l'havien resolt la gent que pensara com els criteris del color deien. Per exemple en el color roig hem aprofitat per a donar la nostra opinió, ja que és el color de la intuïció i de l'opinió, en el blanc hem aprofitat per a trobar els avantatges i desavantatges, en el groc per a buscar la part positiva i en el negre la negativa, en el nostre, que era el verd les diferents alternatives i en el blau la solució final al problema. Ha sigut una activitat molt interessant i ens ha servit per a poder parlar un poc tots respectant el torn de paraula i moltes vegades fins i tot per a parlar des d'una postura contraria a la nostra.

Resultado de imagen de 6 gorros de pensarResultado de imagen de 6 gorros de pensar


No hay comentarios:

Publicar un comentario